<

معاونت پژوهشی


آنلاين:8     چاپ

معرفی معاونت پژوهشی-مرکز پژوهش متالورژی رازی

در حال حاضر حوزه فعالیت پژوهشی این مرکز بسیار گسترده و مفتخر است از بدو تاسیس این سازمان خدمات پژوهش محور، دانش بنیان و صنعتی به ارگان ها و شرکت ها ارائه داده است. در این زمینه می توان به برخی از اهم فعالیت های مرکز مانند شناسایی و تایید کالاهای وارداتی، تخمین عمر قطعات صنعتی، بررسی علل شکست تخریب، مهندسی معکوس و نمونه سازی، طراحی مهندسی و شبیه سازی، پوشش دهی و افزایش مقاومت به خوردگی، افزایش طول عمر قطعات، بهینه سازی فرایند های تولید یا طراحی اشاره کرد. این خدمات در سه گروه پژوهشی ریخته گری، شناسایی و انتخاب مواد، خوردگی و پوشش ارائه می شود ولی خدمات قابل ارائه به این سه حوزه محدود نمی باشد.
فراهم شدن امکان تولید کارآمد در مقیاس های کوچک تر توام با افزایش طیف محصولات تولیدی در هر واحد صنعتی و کاهش سیکل تولید، افزایش هزینه های تولید محصول و تحقیقات و مطالعات مربوط به آن، کاهش فاصله زمانی بین تحقیق و توسعه و عرضه محصول و زمان جایگزینی محصولات، از جمله ویژگی های نظام های نوین سازماندهی صنعتی است. وجود شرایط رقابت در بازار داخلی و زمینه سازی برای ایجاد شبکه های صنعتی و تقویت همکاری های بین بنگاهی در سطوح داخلی و بین المللی از جمله الزامات توسعه شیوه های نوین سازماندهی صنعتی است. در زمینه دستیابی به فناوری های نوین، اقتصادهای صنعتی پیشتاز، عمدتاً به تحقیق و توسعه تکیه دارند و به خوبی مشخص است که توسعه محصولاتی با دانش فنی پیشرفته و یا عرضه تولیدات صنعتی با بهره دهی بالا و ضایعات پایین جز در گرو تکیه بر پژوهش و توسعه امکان پذیر نخواهد بود.
بخش پژوهش و توسعه مرکز پژوهش متالورژی رازی، با در اختیار داشتن کارشناسان، متخصصان و اساتید با تجربه در صنعت که در زمینه های متنوع مهندسی و فناوری مواد فعالیت داشته اند امکان اجرای پروژه های پژوهشی و توسعه ی صنعتی را در زمینه هایی نظیر بهینه سازی فرآیندهای تولید و افزایش عمر قطعات صنعتی، طراحی قطعه و انتخاب آلیاژ برای کاربردهای ویژه صنعتی، مهندسی معکوس و ارائه روش و دانش فنی تولید قطعات و ماشین آلات و تدوين شناسنامه فنی قطعات را فراهم آورده است.
پروژه های پژوهشی اجرا شده در این مرکز عمدتا" در زمینه های بهینه سازی فرآیند تولید و افرایش بهره وری و کاهش ضایعات، طراحی و انتخاب آلیاژهای خاص جهت کاربردهای ویژه و افزایش عمر قطعات، جایگزینی مواد اولیه بومی به جای خارجی و دستیابی به فناوری و دانش فنی تولید بوده و در این زمینه با صنایع مختلفی از جمله نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاهی، ریخته گری و ماشین سازی، آهن و فولاد، خودرو و راه آهن، سیمان، پلیمر و مهندسی پزشکی همکاری داشته است.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top