e پزشكی، دندانپزشكی و داروسازی <

 پزشكی، دندانپزشكی و داروسازی


آنلاين:20     چاپ

پزشكی، دندانپزشكی و داروسازی


مرتبط با آزمایشگاه و خدمات :

پلیمر میكروسكپ الكترونی آنالیز شیمیایی مكانیكی علل تخریب و تخمین عمر خوردگی و پوشش

درسال ۱۹۸۳ اولین بیمار تحت عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی قرار گرفت و ۱۹۲ روز زنده ماند. سال ۱۹۸۸ تلمبه تنظیم کننده قلب ساخته شد. سال ۱۹۹۳ اولین پای الکتریکی ساخته شد; پایی که با استفاده از سیستم بادی و کنترل ‌های ریزپردازنده، سرعت قدم زدن فرد را دریافته و محفظه ‌های بادی خود را به نحوی تنظیم می‌کند که به طور طبیعی به جلو عقب حرکت کرده و مانع از لنگیدن فرد می‌شود. و اکنون دانشمندان مهندسی پزشکی به یاری متخصصان رشته ‌های مرتبط تلاش می ‌کنند تا چشم مصنوعی، کلیه مصنوعی یا رگ مصنوعی را اختراع کنند. البته علم مهندسی پزشکی به ساخت اعضای مصنوعی مکانیکی یا الکتریکی محدود نمی‌شود، بلکه حیطه این علم بسیار گسترده ‌تر و متنوع ‌تر می ‌باشد.
در تحلیل سیستم های زنده پزشکی و دندانپزشکی، سازگاری مواد مختلف با بدن، طرح و جنس اجزای قابل کاشت در بدن، آزمودن مواد جدید و مواد مورد نیاز برای ایمپلنت ها، دانستن قوانین و اصول مهندسی مواد اهمیت ویژه ای دارد. درک ویژگی های فیزیولوژیکی موجودات زنده، از مهمترین اصول در طراحی مواد جایگزین می باشد. از سخت ترین مسائل موجود در مهندسی مواد در کاربرد های پزشکی، انتخاب یک ماده مناسب سازگار با بدن، برای قرار دادن در بدن است. در علم پزشکی امروز نیاز به ساخت قطعات مهندسی متنوعی از فلزات و آلیاژ های مختلف و یا پلیمری و یا سرامیکی می باشد که در داخل بدن کار گذاشته می شود. انواع پروتز ها، ایمپلنت ها و دریچه های مصنوعی قلب مثال هایی در این زمینه است که نیاز به دانش کافی توام در مهندسی مواد و پزشکی دارد.
مرکز پژوهش متالورژی رازی از طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی در بررسی و کنترل کیفی قطعات مورد مصرف در مهندسی پزشکی نظیر، پروتز های مورد استفاده در اورتوپدی و دندانپزشکی، آلیاژهای مورد استفاده در پرکردن دندان و سیم های اورتودنسی فعالیت داشته و پروژه های متعددی در مقطع دکترا در مهندسی پزشکی در مرکز به انجام رسیده است. در زمینه پزشکی بررسی عارضه هایی نظیر سنگ کلیه از نظر تعیین ترکیب شیمیایی و بافت آنها در آزمایشگاه های تجزیه شیمیایی و میکروسکوپ الکترونی مرکزپژوهش متالورژی رازی مورد بررسی قرار گرفته که نتایج آن می تواند در تشخیص منشاء ایجاد و مسیر علاج بیماری کمک بزرگی به پزشکان نماید.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top